Продуктите на ADLER са в крак с най-съвременните технологии

Вярвате или не, в крайна сметка, не цената оказва най-голямо влияние върху решението ни да купим даден текстилен продукт. Дизайнът, цветовете и, не на последно място, приятният допир излизат на преден план и са критериите, които повлияват решението на клиента дали да купи дадена дреха. Почти всеки, който избира дреха, първо автоматично я докосва, мачка я с ръка, за да усети материята и да прецени дали ще му е приятно да я носи.

В такъв случай, след външния вид, усещането при допир е най-важно при избор на дрехи и ни помага да усетим мекотата и еластичността на текстила.

Защо да не изберем дреха, чиято материя е подобрена и омекотена още при производството?

В крак с най-новите тенденции в световен мащаб ADLER включи, още през 2012 г., финална обработка със силикон в производството на част от текстилните си продукти. Ако сравните два текстилни продукта, този със силиконов завършек категорично ще спечели надпреварата.

При все, че някои омекотители могат да се прилагат директно в самата прежда, ADLER са избрали по-добра техника за омекотяване на готовия плат, чрез непрекъснат процес на потапяне в силиконова баня. Обработката със силикон подобрява плата подобно на омекотител, но ефектът е значително по-траен.

Продуктът обработен по този начин е мек на допир, устойчив на прах, и с подсилени шевове.

Благодарение на силиконовия завършек платът е приятен на допир, приляга добре към тялото, не задържа петна и се цапа по-малко, а голямото предимство е, че печатът се фиксира много по-добре и цветовете са по-ярки и трайни.

Вашият коментар