Материалът често е алфата и омегата на текстилния продукт

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Правилният избор на материал е много важна стъпка в процеса на създаване на нов продукт. Независимо дали ще изберете памук, вискоза, полиестер или микс, винаги е необходимо да се вземе под внимание качеството.

Памукът е най-популярният материал. Той е 100% естествен. При все това, дали наистина сте в състояние да идентифицирате категорично дали дадена материя е памук или не? Някои технологии за третиране могат да обработят памука до нива, близки до чиста коприна.

Когато се каже „вискоза“, много хора смятат, че това е синтетичен материал. Съвсем не! Вискозата представлява целулозни влакна, което я прави напълно естествен продукт. Изделията от вискоза са много приятни на допир, силно абсорбиращи, и почти не се мачкат. Не е чудно, че дори и днес тези продукти са много популярни в текстилната промишленост, а през 2014 г. световното производство на вискоза достигна шест милиона тона.

И все пак, напоследък популярността на полиестера все повече нараства. Въпреки че представлява 100% синтетични влакна, той притежава свойства, които са сред най-търсените от потребителите на текстилни продукти. Ние можем да изтъкнем например високата ветро и водоустойчивост, устойчивостта на микроорганизми, както и способността за бързо съхнене. Полиестерът е много популярен в производството на дрехи за спорт и игри на открито и се използва от всички световно известни марки.

Полиестер:

 

poliester

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Вашият коментар