Технологии

Технологии за брандиране върху текстил и сувенири

Ситопечат

Ситопечатът се използва за печат върху гладки или не дотам гладки повърхности, както и върху много различни по състав и текстура материали – хартия, текстил, стъкло, кожа, керамика, метал, пластмаса и пр. Този вид печат има отлична покривност, плътност и издръжливост на мастилата. Използва се при изображения с плътни цветове без преливки.

Тампонен печат

Този вид печат се използва за печатане върху предмети с неправилна или неравна повърхност, чрез изработка на полимерно клише, което пренася изображението върху продуктите. Материалите, върху които може да се печата са дърво, пластмаса, метал и други твърди повърхности. Гъвкавото клише дава възможност да се прехвърли изображението от плаката върху най-различни по форма повърхности.

Трансферен печат

При трансферния печат изображението първо се отпечатва върху специална трансферна хартия или полиестерен филм и след това с помощта на термопреса, при висока температура или чрез изпичане в пещ, се прехвърля върху желания продукт. Получените отпечатъци са много устойчиви и с високо качество на изображенията. Трансферен печат се използва за брандиране на специфични материи или готови изделия.

Сублимация

Сублимацията е процес, при който мастилата преминават от твърдо вещество в газообразно под въздействието на висока температура. Нанесеното по този начин изображение е с изключително качество и здравина. Тази технология се използва при печат върху готови изделия, но тези изделия трябва да са от полиестер или да са със специално покритие, т.е. не всички материали са подходящи за сублимация.

Дигитален (директен) печат

Това всъщност е принтер, който печата директно върху изделието. Използва се за печат върху плоски повърхности. Изделието се поставя на специален плот, който позволява въвеждането му в принтера. Принтерът печата върху бели, светли, ярко-оцветени, тъмни и черни материи, защото има и бяло мастило, което позволява изолирането на цвета с бяла „подложка“. Преди самия печат, ярките и тъмни цветове на изделието трябва да се обработят със специален оптимизатор.

Лазерно гравиране

Технология, която чрез използване на лазерен лъч отстранява или прорязва/гравира повърхностния слой на дадено изделие и по този начин се нанася векторно изображение. Може да се контролира дълбочината на проникване на лъча и се използва върху голяма гама повърхности.

Машинна бродерия

Отличава се с изключителна устойчивост и се изпълнява след изготвяне на бродировъчна програма по лого/дизайн на клиента. Възможна е и изработка на бродировъчна програма от картинки /растерни изображения/. Използва се за поставяне на лога, емблеми, знаци и дизайни върху тениски, суитчъри, блузи, ризи, шапки, престилки и други текстилни изделия за рекламно и работно облекло.

Фолио

Флeĸc и флoĸ фoлиo – тpaнcфepeн пeчaт. Флекс е гумирано термо фолио, а флок е фолио с миниатюрни мъхчета, което го прави много нежно и приятно на допир. Фолиото е в oпpeдeлeн цвят cъc cпeциaлeн лeпилeн cлoй, ĸoйтo пpи oпpeдeлнa тeмпepaтypa и нaтиcĸ с професионална загряваща преса ce зaлeпва въpxy тeĸcтилa. Πpeди дa ce зaлeпи e нeoбxoдимo дa ce изреже cъc cпeциaлeн плoтep и дa ce изчиcти (oт нeнyжнитe зa изoбpaжeниeтo eлeмeнти).